Privacyverklaring

De Leermakers14 mei 2018

 

Je privacy is van groot belang. Daarom houden we ons bij de Leermakers dan ook aan de privacywet. Je gegevens zijn veilig bij ons, we zullen ze netjes gebruiken. In deze verklaring leggen we uit wat we doen met de informatie die we van je te weten komen. Wil je weten welke persoonsgegevens we precies van je hebben? Vraag dan gerust een overzicht op. Je mag ons ook vragen om de gegevens aan te passen, te wissen of aan iemand anders over te dragen. Stuur een mailtje naar hallo@deleermakers.com, dan maken wij het zo snel mogelijk voor je in orde.Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij van je verzamelen:-Voor-en achternaam-Adresgegevens-Telefoonnummer-E-mailadres-IP-adres-Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via hallo@deleermakers.com, dan verwijderen wij deze informatie. Deze persoonsgegevens gebruiken we om:-je betaling af te handelen-onze nieuwsbrief te versturen-je te kunnen bellen of emailen over je bestelling-om je bestelling bij je af te kunnen leveren-om te voldoen aan de wet, dus bijvoorbeeld voor de belastingaangifte-we bekijken wat jij leuk vindt op onze website, zodat we je bij een volgend bezoek de juiste dingen kunnen laten zien, hiervoor maken we gebruik van cookies (hierover later meer)-we volgen jouw surfgedrag over websites om onze advertenties op jou af te stemmenCookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruikenDe Leermakers gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. De Leermakers gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit, die ervoor zorgendat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/Op onze website worden ook cookies geplaatst door derden. We maken gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe je onze dienst gebruikt. Ook kunnen we een pixel van Facebook plaatsen, die zorgt ervoor dat we je advertenties op maat kunnen laten zien. Met deze bedrijven die cookies plaatsen hebben we afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies. We hebben geen volledige controle op wat zij met de cookies doen. Lees dus ook hun privacyverklaringen. Delen van je persoonsgegevens: We verkopen je persoonsgegevens niet aan derden. We geven je personalia alleen aan andere bedrijven of instellingen als dat nodig is voor onze dienst of als we dat wettelijk verplicht zijn.We werken samen met PostNL, Bpost en andere transporteurs. Deze partners krijgen je persoonsgegevens om je bestelling te kunnen bezorgen.Bewaren van je persoonsgegevens:We bewaren je persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk. Als je ons een vraag stelt bewaren we je gegevens totdat deze vraag naar tevredenheid beantwoord is en zes maanden daarna. Als je een bestelling hebt geplaatst worden je gegevens zeven jaar bewaard, dit is de termijn die de Belastingdienst aangeeft.Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De Leermakers en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een andere, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar hallo@deleermakers.com.Let erop dat je duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevensvan anderen aanpassen of verwijderen.

We willen je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-onsHoe wij persoonsgegevens beveiligenDe Leermakers neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met ons via hallo@deleermakers.comFunctionaris voor gegevensbescherming Wij hebben een zogeheten functionaris voor gegevensbescherming aangesteld. Deze persoon is verantwoordelijk voor de privacy binnen onze organisatie. Onze functionaris voor gegevensbescherming heet Koen van Weerdenburg, hij is bereikbaar per e-mail op hallo@deleermakers.com .